Vi lyfter unga människors drivkraft och passion.

https://passionista.nu/wp-content/uploads/2021/10/B0899109-A996-433E-8256-4BC2B5DE67B4-scaled.jpg

Hon är en av anledningarna till att Passionista existerar

Publicerad den 01/10/2021

Hanna Weinmar är en av Passionistas grundare. Lär känna Hanna lite bättre genom att läsa texten och ta reda på vad som är anledningen till att vi finns.

Berätta om dig själv!

"Jag jobbar som creative director på SIGMAR. En roll som förändringsagent där jag arbetar med de större kreativa och strategiska riktningar i olika projekt. Leder användarcentrerade designprocesser och utvecklar metoder och drivs av att hitta nya lösningar på gamla problem. Har en bakgrund som grafiker och tänker i färger och former och konstant problemlösning".

Vad är din roll i Passionista och vad går arbetsuppgifterna ut på?

"Min roll som styrelseledamot på Passionista handlar om att se det längre perspektivet för verksamheten och utvecklingsarbetet. Agera bollplank och rådgivare i diverse projekt samt utveckla metodik och arbetsprocesser".

Vad fick dig att starta och fortsätta arbetet med den här verksamheten?

"Alla drömmer inte om att bli företagare men alla har drömmar. Alla drömmer inte om att bli ingenjörer men alla har förmågan att tänka kreativt. Att redan som barn få stöd i att utveckla och förverkliga dessa förmågor bör och ska vara en självklarhet för alla. Därför såg vi potentialen i att Vinnova-utlysningen ”Innovate Passion” behövde bli något större. Vi skapade varumärket Passionista. För att kunna skapa reell impact behövde Passionista bli en egen organisation som kan driva egna projekt och bygga opinion".

Vad är det bästa med Passionista? 

"Att med ett användarcentrerat perspektiv göra skillnad, på riktigt. Vara en brygga mellan unga och vuxna och demokratisera ungas röst i samhället".

Vad är du mest taggad på inför hösten? 

"Förutom att vara föräldraledig så följa den beteendeförändring, innovation och utveckling som sker i världen post pandemi. Och inte minst kicka igång flera nya Passionista-projekt, att verksamheten får börja arbeta operativt och möta människor igen och följa upp och mäta effekten av vårt arbete".

Snabbfakta om Hanna

Ålder: 32

Stjärntecken: Våg

Familj: Sambo, bäbis, hund och fyra hönor

Positiva egenskaper: Snabbtänkt

Mindre positiva egenskaper: Tidsoptimist

Älskar att: Gå från idé till handling

Ogillar att: Tidsrapportera

Tre saker: Resa utomlands, kläcka nya idéer, njuta av livet