Vi lyfter unga människors drivkraft och passion.

Hanna Hörnlund

Säljare

Hanna Hörnlund är född året man förväntade man sig stora problem inom datorvärlden på självaste nyårsafton. Man trodde att viss programvara inte skulle klara av övergången till det nya millenniet. De flesta problemen inträffade inte, dock så sprack istället IT-bubblan senare under år 2000 och passionistan, författaren, entreprenören och den snart egna företagaren Hanna Hörnlund från Umeå föddes.

Att Hanna älskar sälj är något som hon upptäckte relativt nyligen i och med att hon började sitt sista år på naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet. En obligatorisk kurs för de som går ekonomi och heter Ung Företagsamhet ska man som elev lära sig att starta, driva och avveckla ett företag.

"Jag startade ett UF-föreag som hette Mina Mål UF. Under UF-året har du chansen att delta på den regionala mässan, och om det går riktigt bra så kan du ta dig hela vägen till SM i Ung Företagsamhet och tävla i olika kategorier. Jag sålde en bok som jag hade skrivit, som var en fyll-i-bok där du skriver ned dina mål och handlingsplaner. För mig gick det riktigt bra under mitt UF-år. Så pass bra att jag blev tilldelad flertalet priser på den regionala mässan, vilket gjorde att jag fick åka på SM i UF. Väl där kom jag på andraplats i kategorin: Årets Säljare. För att få lite större förståelse för hur stort det här kändes för mig så kan jag även berätta att det var över 30 000 UF-elever under mitt UF-år där alla deltog i tävlingen Årets Säljare".

Framtiden

Hanna har alldeles just tagit studenten och vill i framtiden utveckla sin passion för sälj och arbeta med det dagligen. Men innan dess har hon sitt livs största äventyr framför sig.

"Jag flyttar till New York den 15 juli för att jobba som au pair. Samtidigt som jag gör den resan kommer jag att fortsätta sälja min bok. Jag kommer att översätta den på engelska och försöka sälja in den till Amazon och hos bokhandlare på Manhattan. Därmed ser jag att sälj kommer både finnas hos mig även i en nära framtid". 

Vidare berättar hon att det kan kännas ensamt när man är ung, gillar sälj och är tjej. Därför är hennes plan att vidareutveckla sitt säljintresse genom att söka efter likasinnade människor.

"Tillsammans kommer vi att inspirera varandra och framförallt - lära oss av varandra. Så om just du som läser detta har ett intresse för sälj, tveka inte att höra av dig till mig. Att utöka sitt nätverk är bland det bästa man kan göra".

Hur gör man om man vill komma i kontakt med dig?

Man kan lägga till mig på LinkedIn eller följa mig på Instagram @hannahornlund eller skicka ett mail till hanna.hoernlund@gmail.com. Snart kommer jag även börja med en Youtube-kanal där jag veckovis kommer att lägga upp ett klipp om min vardag i New York och livet som au pair och det vill man inte missa! Vill man dessutom spana in min bok som fortfarande finns till försäljning gör man det bäst på www.minamal.net, men det går lika bra att kontakta mig personligen om man vill ha ett exemplar hemskickat till sig.