Vi lyfter unga människors drivkraft och passion.

Felicia Fredrikdotter

Digital strateg

Norrbottens-patrioten som hon själv kallar sig, Felicia Fredriksdotter, bor i Luleå och läser till digital strateg på yrkeshögskolan i Piteå. Hennes största passioner i livet är grafisk formgivning, basket, jämställdhetsfrågor och hundar. 

"Jag är nog en av de största Norrbottens-patrioterna ni någonsin kommer att möta. Du hittar mig ofta insnöad i nya projekt, det är inte alltid allt blir av, men jag är en tjej med stora visioner som alltid hittar nya saker att brinna för".

Felicia började intressera sig för grafisk kommunikation och formgivning redan på gymnasiet och menar att hon är lång ifrån en färdiglärd grafiker. Men att gymnasiet gav henne tid att utforska programvaror vilket gav mersmak för designvärlden.

Framtiden

När Felicia tänker på framtiden vill hon kunna kombinera både intressen och utveckling till något hon i framtiden kommer att kunna försörja sig på. 

"Eftersom att jag är perfektionist så resulterar ofta mina projekt i att de blir halvfärdiga då jag inte tycker att de håller måtten. Men det är ju bara en press jag sätter på mig själv och något jag får jobba på".


Rent allmänt så krävs det mod och ork av mig själv helt ärligt, att våga och orka satsa på det jag
vill. Det är lätt att bli bekväm och skjuta på saker som idag kanske känns lång bort från ens vardag.
Men jag får en liten inspirationsboost och en extra knuff på vägen när jag hör alla supercoola
kvinnor berätta om hur de har valt att gå sin egen väg.

Utveckla dröm till verklighet


"Jag försöker arbeta med att inte låta mina drömmar vara drömmar - jag vill utveckla dem till planer. Men min dröm är att kunna försörja mig på något som jag tycker är kul samtidigt som jag kan resa runt och upptäcka världen. Att inte behöva anpassa mig och kunna jobba från min laptop var jag än befinner mig är min målbild i allt jag gör och är en stor anledning till varför jag valt att utbilda mig nu".


Hur tycker du att ditt deltagande på Passionistas Idéevent påverkat dig?


"Det vidgade mina tankebanor, framförallt gav det mig mycket inspiration och öppnade upp till tankar om att det är möjligt att skapa sitt framtida yrke själv. Jag tycker att det Passionista står för och gör är jätteviktigt! Det finns så mycket drömmar hos unga idag som tyvärr endast blir just drömmar".


"Vi är alldeles för dåliga idag på att fånga upp tjejers kompetens och driv som ofta bara går till  spillo. Det behövs vägledning, inspiration och förebilder som visar vägen och peppar unga att följa
efter och göra det dom tror på".