Passionista-event!

Utveckla idéer, produkter och tjänster med utgångspunkt i ditt intresse eller din vardag. Träffa erfarna personer som jobbar med att utveckla nya idéer och företag, och Passionistor som redan driver sina egna företag. Inspiration, föreläsningar och insikt i massa ny ball teknik och digitala funktioner som kan vara framtidslösningen för att kunna leva på ditt intresse.

Arrangemangen utförs i samarbete med C/O Kiruna och Face of Gällivare. Under Passionista-event finns även möjligheten för dig som deltagare att ta fram och forma en idé att ansöka med till UngDrive. Se filmen om projektet här.

Du som går i 9:an på högstadiet, 1:an eller 2:an på gymnasiet får möjligheten att av riktiga entreprenörer lära dig allt som behövs för att lyckas i ett eget företag och tjäna pengar på en egen affärsidé under sommarlovet.

Alla aktiviteter är helt kostnadsfria. Vi inleder kvällen med en inspirationsföreläsning som är öppen för alla! (kräver ingen föranmälan).

När föreläsningen är slut så fortsätter kvällen för tjejer som är 14-18 år med workshops. Vi ger er inspiration och insikt i massa ny ball teknik och digitala funktioner som kan vara framtidslösningen för att du ska kunna leva på ditt intresse.

Du behöver inte ha någon idé inför eventet, utan det tar vi fram tillsammans! Allt du behöver är dig själv och ditt intresse!

Gällivare

14 - 15/5

17:00-21:00

Vem? Tjejer 14 - 18 år.

Vad? Två kvällar med inspiration & workshops.

Var? Face of Gällivare Företagsbolaget Östra Kyrkoallén 2, Gröna skolan.

Inspirationsföreläsare

14/5

17:00 - 18:00

Malin Winberg

DRIVKRAFTSPODDEN

Multitalangen och Passionistan Malin Winberg som förutom att vara en av Norrbottens hetaste moderatorer och föreläsare, jobbar med träning, livscoachning och medieproduktion. Hon har tidigare arbetat som journalist på Sveriges radio och driver nu sin helt egna podd – Drivkraftspodden!

15/5

17:00 - 18:00

Johanna Nilsson

KLIMATKLUBBEN

Sveriges Second Hand Profil 2019 ger oss en energiinjektion genom lika stora doser kunskap som inspiration av hur vi kan göra aktiva hållbara val – i livet i allmänhet och konsumtion av kläder och textilier i synnerhet. Hennes Passionistakarriär startade redan 2009 då hon ville bevisa att det går att leva som smyckesdesigner med transparent produktion som affärsidé.

Kiruna

16 - 17/5

17:00-21:00

Vem? Tjejer 14 - 18 år.

Vad? Två kvällar med inspiration & workshops.

Var? Kirunabo - Innovations LAB Lars Janssonsgatan 12

Inspirationsföreläsare

17/5

17:00 - 18:00

Malin Winberg

DRIVKRAFTSPODDEN

Multitalangen och Passionistan Malin Winberg som förutom att vara en av Norrbottens hetaste moderatorer och föreläsare, jobbar med träning, livscoachning och medieproduktion. Hon har tidigare arbetat som journalist på Sveriges radio och driver nu sin helt egna podd – Drivkraftspodden!

Under eventen får du:

Inspirationsföreläsningar med Passionistor – entreprenörer, innovatörer och andra härliga personer som berättar om sin resa och hur de har gjort för att leva på sin dröm!

Utveckla idéer, produkter och tjänster med utgångspunkt i ditt intresse eller din vardag.

Träffa erfarna personer som jobbar med att utveckla nya idéer och företag, och Passionistor som redan driver sina egna företag.

Inspiration och insikt i massa ny ball teknik och digitala funktioner som kan vara framtidslösningen för att kunna leva på ditt intresse.

Lättare middag, energi/snacks och häng med härliga människor!

Vi har begränsat antal platser på workshopsen, så skynda in med din anmälan. De 20 första som anmäler sig får en härlig goodiebag!

Om du håller på med t.ex. fotboll, ridning, konst eller mode så får du brainstorma kring de utmaningar eller problem som du upplever där eller i din vardag och sedan får du, med hjälp av teknik och kreativa övningar, hitta lösningar på hur det kan bli en idé till ett nytt yrke, tjänst eller produkt.

Det finns ingen begränsning i vilket intresse du har – alla är välkomna! Vi har bjudit in erfarna idéutvecklare som kan hjälpa till att bolla och forma din idé!

Våra expertcoacher under workshopen:

Hanna Weinmar

Strategisk projektledare & Grafisk designer.
Medgrundare till Sigmar Metodbyrå
Bodensare som brinner för samhällsförändring och jämställdhet!
"Sedan jag var liten har idrott varit min stora passion i livet. När jag valde gymnasium följde jag drömmen och flyttade över halva landet. Min andra stora passion har varit färg och form, och fortsättningsvis har livet formats i kreativitetens tecken. När man jobbar som designer är det givna verktyget en dator. Med den förverkligar vi våra idéer och den ger oss möjlighet att ha hela världen som arbetsplats."

Jesper Jansson

Operativ projektledare & Grafisk designer. Frilansar inom visuell kommunikation
Nörd, folkmusiker och foodie som brinner för jämställdhet, innovation, inkluderingsfrågor och intersektionalitet.
"Jag brinner starkt för entreprenörskap, nyföretagande & innovation. Att kunna leva på sin passion är något som för mig står nära hjärtat, jag kan främst känna igen mig i det för att design och kommunikation är den enda yrkesgrupp jag kan tänka mig för min egen framtid. För mig personligen har det varit en lång och krånglig resa men med ett klart fokus på målet. Jag hade inte jättebra betyg när jag gick ut gymnasiet, men jag hade ett driv, och driv räcker mycket längre än bra betyg!"

Elin Lindmark

Digital strateg & Student
Driven kommunikationsstudent som arbetar för jämställdhet, normkritik och lika rättigheter/möjligheter.
"Teknik har alltid vart något som lockat och väckt en stor nyfikenhet inom mig. Tyvärr har jag ofta upplevt att man har rynkat på näsan när jag, en ung tjej, har visat mitt intresse och kunskap kring teknik. Jag har känt mig väldigt begränsad och har brottats mycket med att veta hur jag som tjej kan, borde och 'får' förvalta mitt teknikintresse. Här behöver vi verkligen få till en förändring, ingen ska behöva känna sig begränsad i hur de 'får' använda sina kunskaper och sitt intresse för teknik!"