Hållbarhet och klimatsmarthet är det jag brinner för.

Namn: Johanna Nilsson
Ålder: 32
Från: Östersund, bor i Stockholm
Gör: Föreläsare, influencer och författare

Berätta kort om dig själv, vad du heter, vart du bor och vem du är.

Jag heter Johanna Nilsson, 32 år, och är föreläsare, influencer och författare med fokus på hållbart mode och hållbart entreprenörskap. Slow fashion och slow business helt enkelt! Jag är också en av tre initiativtagare till Klimatklubben. Jag kommer ursprungligen från Östersund, har bott några år i Umeå men bor idag i Stockholm.

Berätta om din passion och ditt intresse.

Hållbarhet och klimatsmarthet är det jag brinner för, och att skapa förändring och engagemang för det. Jag vill inspirera till en mer hållbar garderob och schysstare modeinustri, precis som att jag tror stenhårt på att framtidens företag handlar om hållbarhet!

När du tänker på framåt – hur vill du att ditt intresse ska se ut i framtiden?

Jag vill fortsätta jobba med exakt det jag gör idag: och det är ju ett jobb jag har format från scratch helt själv, baserat på mitt största intresse sedan jag gick i gymnasiet (dvs 16 år sen!) Jag är oerhört tacksam och stolt över att jag både kan tjäna pengar och få jobba med det jag älskar och tror på: att opinionsbilda för en schysstare och mer hållbar värld. 

Vad behöver du för att kunna utvecklas inom ditt intresse, och vilka utmaningar ser du för att kunna ta det vidare?

Min största utmaning just nu, vilket egentligen är en ynnest, är min tid. I många år har det varit att överhuvudtaget få betalt för mitt arbete till att det idag (hej vad hårt och tålmodigt arbete ändå resulterar i!) handlar mer om att veta vad jag ska tacka ja respektive nej till för att få en balanserad jobbtillvaro. Den här våren har varit vansinnigt rolig med så mycket fantastiskt som hänt, men har också inneburit lite väl mycket jobb. Så att få någon slags jämn arbetsbelastning över tid är min klurigaste! Så svårt att veta om det en tvingas tacka nej till kommer igen eller inte!

Vad drömmer du om? I livet, i din vardag, i ditt arbete, på fritiden, med ditt intresse/passion – och i världen i största allmänhet!

Jag drömmer om att klimatfrågan ska högst upp på allas agenda – det är bara så vi kommer att kunna lösa det snabbt nog. Och jag ska fortsätta göra mitt yttersta för att göra det jag kan. Vilket innebär att jag också måste hitta bättre balans mellan jobb och fritid: annars orkar en inte jobba hårt! Så att jobba lite mindre är min närmaste mål!

Heja dig! Du är en äkta passionista!