I framtiden vill jag ha utvecklat min passion för sälj till att bli något jag håller på med dagligen.

Namn: Hanna Hörnlund
Ålder: 20
Från: Umeå
Gör: Jobbar som AU-pair i New York

Berätta kort om dig själv, vad du heter, vart du bor och vem du är.

Mitt namn är Hanna Hörnlund och jag är författare, entreprenör och på väg att bli egenföretagare. Jag är född 2000 och kommer från Umeå. En av mina största passioner i livet är sälj.

Berätta om din passion och ditt intresse.

Att jag älskar sälj är något jag upptäckte relativt nyligen. Det var då jag började mitt sista år på naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet, vilket i skrivande stund var i höstas. Jag startade ensamt (inga andra naturare ville) ett UF-föreag som hette Mina Mål UF. Kortfattat förklarat så är Ung Företagsamhet en kurs på gymnasiet, obligatorisk för de som går ekonomi, där du som elev får lära dig att starta, driva och avveckla ett företag. Under UF-året har du chansen att delta på den regionala mässan, och om det går riktigt bra så kan du ta dig hela vägen till SM i Ung Företagsamhet och tävla i olika kategorier.

Det var under mitt UF-år som jag insåg hur mycket jag tycker om sälj. Jag sålde en bok som jag hade skrivit. Det var en fyll-i-bok där du skrev ner dina mål och handlingsplaner. För mig gick det riktigt bra under mitt UF-år. Så pass bra att jag blev tilldelad flertalet priser på den regionala mässan, vilket gjorde att jag fick åka på SM i UF, och väl där kom jag på andraplats i kategorin Årets Säljare. För att få lite större förståelse för hur stort det här kändes för mig så kan jag även berätta att det var över 30 000 UF-elever under mitt UF-år där alla deltog i tävlingen Årets Säljare.

När du tänker på framåt – hur vill du att ditt intresse ska se ut i framtiden?

I framtiden vill jag ha utvecklat min passion för sälj till att bli något jag håller på med dagligen. Jag vill på något sätt få in sälj i mitt framtida yrke. Just nu har jag precis tagit studenten. Framför mig har jag mitt livs största äventyr då jag flyttar till New York den 15e juli för att jobba som au pair. Samtidigt som jag gör den resan kommer jag att fortsätta sälja min bok. Jag kommer att översätta den på engelska och försöka sälja in den till Amazon och hos bokhandlare på Manhattan. Därmed ser jag att sälj kommer både finnas hos mig även i en nära framtid.

Vad behöver du för att kunna utvecklas inom ditt intresse, och vilka utmaningar ser du för att kunna ta det vidare?

För att utveckla mitt intresse för sälj kommer jag att göra en sak, och det är att söka efter andra människor med samma intresse. Tillsammans kommer vi att inspirera varandra och lära oss av varandra. Att man är 18 år, gillar sälj och samtidigt TJEJ är något väldigt ovanligt. Det kan få en att känna sig ensam lite till och från. Det är också en av utmaningarna i att ha ett ovanligt intresse. Därför är lösningen att just hitta likasinnade. Så om just du som läser detta har ett intresse för sälj, tveka inte att höra av dig till mig. Att utöka sitt nätverk är bland det bästa man kan göra om man gillar sälj.

Vad drömmer du om? I livet, i din vardag, i ditt arbete, på fritiden, med ditt intresse/passion – och i världen i största allmänhet!

Oj det var många frågor i en och samma fråga haha. För det första så drömmer jag väldigt mycket. Det kanske inte är så konstigt när jag har skrivit en bok om mål, kortfattat är mål väl definierade drömmar som är helst nerskrivna i till exempel en målbok 😉 En dröm jag har är att en dag få vara med i programmet Let’s Dance och dansa med Tobias Karlsson. Något annat jag drömmer om är att leva tills jag är minst hundra med en fungerande kropp och framförallt hjärna, därför är ett annat stort intresse hos mig träning och kost. En tredje dröm värd att nämna är att tjäna tillräckligt med pengar så att jag kan köpa en sommarstuga till mina föräldrar. Dessa tre drömmar beskriver mig väldigt bra; jag gillar att vara med i tv och att socialisera mig (dans är enligt mig en social tillställning), ta hand om min kropp och knopp, satsa på min karriär och samtidigt ha en kärleksfull relation till min familj.

Hur gör man om man vill komma i kontakt med dig?

Man kan lägga till mig på LinkedIn där jag heter Hanna Hörnlund, följa mig på Instagram @hannahornlund eller skicka ett mail till hanna.hoernlund@gmail.com där jag svarar lika snabbt på alla tre. Snart kommer jag även börja med en Youtube-kanal där jag veckovis kommer att lägga upp ett klipp om min vardag i New York och livet som au pair, och det vill man inte missa! Vill man dessutom spana in min bok som fortfarande finns till försäljning gör man det bäst på www.minamal.net, men det går lika bra att kontakta mig personligen om man vill ha ett exemplar hemskickat till sig 🙂

Wow! Vi önskar dig all lycka i framtiden, du är en äkta passionista!