Mina drömmar är även mina mål som jag hela tiden försöker jobba mot.

Namn: Ebba Larsson
Ålder: 19
Från: Boden
Gör: Studerar vid skidgymnasiet i Gällivare

Berätta kort om dig själv, vad du heter, vart du bor och vem du är.

Mitt namn är Ebba Larsson och jag är 19år gammal. Jag kommer ifrån Boden men spenderar i dagsläget stor del av min tid uppe i Gällivare där jag studerar vid skidgymnasiet. Jag har just läst klart år 3 av 4 på naturprogrammet. Som person är jag väldigt glad, positiv och målmedveten. Jag har en enorm vinnarkalle som speglar sig i allt jag tar mig an. Det känns ofta som att jag tränar, äter och sover på repeat, men jag hinner med annat kul också. Jag leker, busar och promenerar mycket med min hundvalp Ragnhild, spenderar tid med nära och kära, fotar med min systemkamera, ritar och spelar gitarr. Heminredning och kläder är något som jag också tycker är kul.

Berätta om din passion och ditt intresse.

Min stora passion är längdskidåkning. Jag började träna längdskidåkning i klubb när jag var 5år gammal, men det varade inte så länge. När det var dags för första tävlingen ville jag att Mamma och Pappa skulle lova mig att jag skulle vinna, vilket dom inte kunde. Då la jag av. Jag hann pröva på ett gäng olika sporter innan jag sedan hittade tillbaka till skidåkningen fyra år senare då jag fastnade totalt. Jag insåg att skidåkning är min grej och efter det har dosen träning successivt ökats, vilket i sin tur lett till vidare utveckling i skidspåret. Jag älskar att träna och utmana mig själv, det finns inget som slår känslan efter ett riktigt tufft träningspass då man är helt slut!

När du tänker på framåt – hur vill du att ditt intresse ska se ut i framtiden?

I framtiden vill jag kunna leva på min skidåkning, det är min dröm och mitt mål. Framöver hoppas jag på att jag får fortsätta känna samma glädje som jag idag har till sporten och att jag lyckas hålla mig så skadefri som möjligt. Skador kommer och går och är en del av elitidrottens baksida. Jag vill fortsätta träna och utvecklas och förhoppningsvis kunna ta en plats i ett landslag så småningom. Jag kommer ge 100% hela tiden för att den dag jag lägger av kunna känna att jag gjort precis allt jag kan för att bli så bra som möjligt, oavsett om jag då uppnått mina stora mål eller ej.

Vad behöver du för att kunna utvecklas inom ditt intresse, och vilka utmaningar ser du för att kunna ta det vidare?

För att jag ska kunna utvecklas inom mitt intresse krävs det att jag bibehåller samma motivation och målmedvetenhet. Utan rätt inställning är det omöjligt att genomföra de stora mängder träning som krävs inom min idrott. Jag tror det är svårt att göra något riktigt bra om man inte gör det med glädje. Skidåkning är en riktig materialsport där det krävs mycket utrustning, ex. Skidor, pjäxor, valla… och därför är jag beroende av mina sponsorer. Min största utmaning för att bli ännu bättre inom min idrott är att jag emellanåt måste kunna ta det lugnt. Jag är väldigt envis av mig och är bra på att bara ”köra på”. Som elitidrottare ligger man hela tiden på gränsen till vad kroppen klarar av och har man otur hamnar man på fel sida av gränsen, vilket jag gjorde ifjol. Fjolårssäsongen blev spolierad, men trots det försöker jag att se denna utmattning som en lärdom. Jag är inte odödlig och när kroppen ger en signaler ska man lyssna på dem.

Vad drömmer du om? I livet, i din vardag, i ditt arbete, på fritiden, med ditt intresse/passion – och i världen i största allmänhet!

Mina drömmar är även mina mål som jag hela tiden försöker jobba mot. Min stora dröm är att i framtiden få etablera mig i den absoluta världseliten inom min idrott och få vara med och slåss om medaljer i de stora mästerskapen.

Vi önskar dig all lycka i framtiden, du är en äkta passionista!