Passionista i Almedalen

En del i projektet är att bana väg för Passionistas framtid och sprida fenomenet nationellt. Almedalen ser vi som ett perfekt tillfälle att synas på. 

Passionista anordnar seminarium under Almedals-veckan! Vår programpunkt heter ”Passionista – Att skapa framtidens intraprenörer, sociala innovatörer och samhällsförändrare”. Vi bjuder in till panelsamtal med relevanta aktörer för att diskutera samhällsbehovet av nya yrkeskategorier, och en arbetsmarknad/civilsamhälle som kräver individer som är multikompetenta, entreprenöriella och självförverkligande.

Scrolla ned för mer info om seminariet.

Foto: www.gotland.se

Seminarium / Måndag, 1 juli

Att skapa framtidens intraprenörer, sociala innovatörer och samhällsförändrare

Tid: 11:00 – 12:00
Plats: Region Norrbottens tält, Cramérgatan 8, Trädgården​

Digitaliseringen gör att 2,5 miljoner svenska jobb är i riskzonen – samtidigt ges möjlighet för nya yrkeskategorier, arbetstillfällen och innovationer. Traditionella yrken slås ihop och framtidens arbetsmarknad kommer kräva individer som är multikompetenta, entreprenöriella och självförverkligande. 

Framtidens generationer drivs av meningsfullhet och att göra skillnad i världen, snarare än ekonomisk lönsamhet. Det är människor som föds in i en digital verklighet och kravet på teknisk kompetens är en självklar förutsättning.

Konceptet Passionista bygger på att uppmuntra unga människor att använda sin passion som drivkraft för att skapa nya innovations- och yrkesområden, samt se de möjligheter som teknik och digitalisering ger.

Vår fullmatade panel diskuterar aktuella samhällsutmaningar, vi bjuder på maxad entusiasm om hur du framtidssäkrar din verksamhet. Hur du möjliggör för Passionistas i din verksamhet, och på så vis också tillgodoser framtida generationers kapaciteter!

Moderator

Malin Winberg
Multitalangen och Passionistan Malin Winberg som förutom att vara en av Norrbottens hetaste moderatorer och föreläsare, jobbar med träning, livscoachning och medieproduktion. Hon har tidigare arbetat som journalist på Sveriges radio och driver nu sin helt egna podd – Drivkraftspodden!

i panelen

​Sara Nilsson – Senior utredare, Jämnställdhetsmyndigheten
Martina Klingvall – VD, grundare, Telness AB
Annie Lindmark – Program manager, Vinnova
Linnea Huhta – Ungdomsambassadör Norrbotten, minoritetsaktivist, Pajala kommun
Karin Burman – Norrbottens Länsungdomsråd
Hilja-Maija Nurkkala – Norrbottens Länsungdomsråd
Claes Peyron – Managing Director, Universum​

Vi ses i publiken!