Finns det inte – uppfinn det själv!

Namn: Felicia Fredriksson
Gör: Studerar till digital strateg
Bor: Luleå

Felicia är en av de Passionistas som deltog vid första projektomgången av Passionista, 2017.

Vi gjorde en uppföljning för att höra vad Felicia gör idag och hur hon fortsätter utveckla sina intressen, hur hon ser på framtiden, och vad hon har tagit med sig från sin resa i Passionista sedan 2017.

Berätta om dig själv!

– Jag heter Felicia Fredriksdotter och bor i Luleå. Just nu läser jag till digital strateg på yrkeshögskolan i Piteå. Jag är född och uppväxt i Luleå och är nog en av de största norrbottenspatrioterna ni någonsin kommer att möta. Du hittar mig ofta insnöad i nya projekt, det är inte alltid allt blir av men jag är en tjej med stora visioner som alltid hittar nya saker att brinna för.

Berätta om din passion och ditt intresse?

– Det känns som jag samlar på mig nya intressen varje dag, men mina stora passioner i livet är grafisk formgivning, basket och hundar. Jag började intressera mig för grafisk kommunikation och formgivning när jag läste estet media på gymnasiet, jag valde media för att jag intresserade mig av fotografering men fick snabbt upp ögonen för grafisk kommunikation. Så egentligen så var det nog bara en slump och jag är långt ifrån färdiglärd, men gymnasiet gav mig tid att utforska programvaror och gav mig mersmak för designvärlden.

"Att kunna jobba från min laptop var jag än befinner mig är min målbild i allt jag gör och är en stor anledning till varför jag valt att utbilda mig nu… för att kunna vara egen och aldrig behöva anpassa mig till någon annan än mig själv."

Om du tänker framåt; hur vill du & ditt intresse ska se ut i framtiden?

– Jag drömmer att kunna kombinera mina intressen och kunna utveckla dem till något jag i framtiden kommer att kunna försörja mig på. Då jag är lite utav en perfektionist så resulterar detta ofta i att alla mina projekt slutar halvfärdiga då jag inte tycker att de håller måtten. Men det är ju bara en press jag sätter på mig själv, och jag vill lära mig att färdigställa saker även om de känns lite halvtaskiga ibland – för att kunna göra något ännu bättre till nästa gång. Och jag vill kunna kombinera mitt intresse med saker jag brinner för så som tjejbasket, rescuehundar och jämställdhetsfrågor.

Vad behöver du för att kunna utvecklas, och vilka utmaningar ser du för att kunna ta det vidare?

– Rent allmänt så krävs det mod och ork av mig själv helt ärligt, att våga och orka satsa på det jag vill. Det är lätt att bli bekväm och skjuta på saker som idag kanske känns lång bort från ens vardag. Men jag får en liten inspirationsboost och en extra knuff på vägen när jag hör alla supercoola kvinnor berätta om hur de har valt att gå sin egen väg.

Vad drömmer du om? I livet, i skolan, på fritiden, med ditt intresse/passion och världen i största allmänhet?

– Jag försöker arbeta med att inte låta mina drömmar vara drömmar utan försöker att utveckla dem till planer. Men min dröm är att kunna försörja mig på något som jag tycker är kul samtidigt som jag kan resa runt och upptäcka världens alla hörn. Att kunna jobba från min laptop var jag än befinner mig är min målbild i allt jag gör och är en stor anledning till varför jag valt att utbilda mig nu… för att kunna vara egen och aldrig behöva anpassa mig till någon annan än mig själv.

Hur har ditt deltagande på Passionista Idéevent påverkat dig?

– Ideeventet gav mig framförallt mycket inspiration och öppnade upp till tankar om att det är möjligt att skapa sitt framtida yrke själv. Vidgade tankebanorna lite, att man kan skapa ett yrke av precis vad man vill… finns det inte idag? uppfinn det själv!

Tycker du att det är viktigt att satsningar som Passionista görs?

– Jag tycker att det Passionista står för och gör är jätteviktigt! Det finns så mycket drömmar hos unga tjejer idag som tyvärr endast blir just drömmar. Vi är alldeles för dåliga idag på att fånga upp tjejers kompetens och driv som ofta bara går till spillo. Det behövs vägledning, inspiration och förebilder som visar vägen och peppar unga att följa efter och göra det dom tror på.