Inga berg är för höga för Eloise!​

Eloise Fredriksson är en av de Passionistas som deltog vid första projektomgången av Passionista, 2017. Hennes lag var ett av vinnarna vid "Passionista idéevent".

Vi gjorde en uppföljning för att höra vad Eloise gör idag, hur hon fortsätter utveckla sina intressen, hur hon ser på framtiden och vad hon har tagit med sig från sin resa i Passionista sedan 2017. Läs hennes krönika nedan.

"En av mina drömmar och mål i livet är att en dag bestiga Mount Everest."

Mitt namn är Eloise Fredriksson. Jag bor just nu i Boden och jobbar som soldat på A9. När jag inte är på jobbet brukar min tid gå till träning och umgås med vänner.

Ett av mina största intressen är att vistas ute i naturen, allt från fiske och jakt till fjällvandring. Det militära livet är också en typ av intresse söm jag har. I framtiden ser jag att mitt intresse och min kunskap har ökat när det gäller att vidtar i naturen. Ett exempel på vad jag vill lära mig är bergsklättring och glaciärvandring. Att ha en jakthund som följer med mig överallt är något jag vill ha i framtiden.

Eloise utbildar sig för att köra tyngre fordon inom försvaret. Snart väntar nya utmaningar genom en anställning som yrkessoldat. I framtiden vill hon kanske utbilda sig ytterligare inom försvaret som mekaniker.

Det jag behöver för att lyckas med mina mål är att hitta olika kurser och liknande som kan bredda mina kunskaper. Jag behöver även rätt sorts utrustning för att möjliggöra det som jag tycker verkar roligt och spännande. Min största utmaning är att faktiskt ta tag i det samt prioritera min tid till dessa saker.

En av mina drömmar och mål i livet är att en dag bestiga Mount Everest. Det är något jag länge tänkt på och ser som en riktig utmaning, men för att kunna göra det krävs mycket mer kunskap än det jag nu har.

Mitt deltagande i Passionista fick mig att börja fundera på hur jag kan dela med mig av mina intressen samt träffa andra som har samma intressen. Jag tycker det är viktigt att det görs sådana satsningar på Passionista för att unga då har en möjlighet och utveckla sina intressen till mer än bara ett intresse. Passionista ger unga chansen att komma på idéer om hur de bäst kan använda och utveckla deras intressen till något mer.