Passionista – ett prisvinnande och nominerat koncept!

Passionista tog 2017 hem andrapris i Riksfinalen av Innovate Passion och är nu nominerat till bästa inspiration vid womengineerawards!

Den 14 november 2017 anordnade Vinnova en riksfinal för alla regioner i Sverige som har arbetat med projektet ”Innovate Passion”. Vi tog med oss de vinnande lagen från idéeventet som levande exempel på att vår metod och sätt att jobba på faktiskt fungerar.
Med 13 deltagande regioner knep Norrbotten och Passionista 2:a platsen i finalen, vilket betyder att vi fick fortsatt finansiering av Vinnova för att utveckla konceptet.

”Passionista har utvecklat ett klockrent koncept för att skapa ett mer intressant och engagerande lärande. Det är nyhetsmässigt, kommunikativt och väcker känslor om tillhörighet. Genom att låta influensers på Instagram och Youtube använda begreppet Passionista och berätta om sin passion, entreprenörskap och teknik finns stor potential att påverka unga tjejer att våga satsa på sina egna passioner. Det manifesteras genom de tre vinnande idéerna som tagits fram genom Passionista-metoden.”

– Vinnarmotivering, RIKSFINAL 14 NOVEMBER, 2017, VINNOVA